iseemore-logo-400

Demo login aanvragen

ISEEMORE gelanceerd als Benchmarktool

ISEEMORE is als Benchmarktool op 15 mei j.l. gelanceerd tijdens het seminar 'Benchmarking met SBR voor het MKB' op de Hogeschool van Amsterdam, Economie en Management / HES.

Hoofdonderzoeker Eric Melse heeft met ISEEMORE aangetoond dat branchespecifieke benchmarking rapportage met SBR werkt en vele voordelen biedt, voor alle betrokken partijen.

Video terugblik Seminar "Benchmarking met SBR voor het MKB":

ISEEMORE heeft meegewerkt aan het onderzoek en de SBR benchmark oplossing ontwikkeld. Deze is voor de proof of concept beschikbaar gesteld aan Arvum Accountants, het virtuele accountantskantoor van de Hogeschool van Amsterdam. Lees meer over dit onderzoek op de website van Hogeschool Amsterdam.

Het is de eerste keer dat in ISEEMORE de cijfers in SBR/XBRL kunnen worden ingelezen vanuit SBR-publicatiestukken die aan de KvK zijn ingezonden. Op basis van de SBI-codes, worden direct de trends van een branche en branchesegmenten tegenover de cijfers van de individuele onderneming gepresenteerd. Zoals voor BOVAG, Uneto-VNI, KVGO en de Metaalunie.

Klik hier om tezien hoe het werkt, op tablet, PC of smartphone. Klik onder de uitleg van de box plot op bijvoorbeeld de BOVAG. Klik vervolgens op één van de ondernemingen. Dan is de positie te zien van die onderneming, ten opzichte van het gemiddelde van de groep. De informatie is nu nog beperkt tot Eigen Vermogen, maar is natuurlijk uit te breiden. Zeker als ook meer gedetailleerde gegevens beschikbaar komen, zoals met de SBR kredietrapportage het geval is.

Het CAREM/HvA webinar over de mogelijkheden om voor het MKB benchmarks te maken via SBR-berichten is hier te bekijken. Het onderzoeksrapport ‘Benchmarken met SBR’ is via deze link te verkrijgen

Het gebruik van SBR berichten zal een positieve invloed hebben op de snelheid waarmee managementinformatie beschikbaar komt. Met berichten voor de SBR kredietrapportage kan deze informatie voortaan gewoon per kwartaal, maand of beter nog per week worden gepresenteerd. Tot 18 maanden eerder dan met traditionele methodes. Dat is pas stuurinformatie! Zie ook het bijbehorende nieuwsbericht vanuit het SBR programmma van de overheid.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contact-128 1

BEL ISEEMORE